[O2] mozliwość wrzucenia tylko 4-ego biegu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominik_grzanka
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam
    Panowie mialem taką sytuacje nie danwo kupilem Octavke 1.9 tdii 90 koni. Ostatnio znajomy do mnie mowi ,, cos Ci bialym dymem kopci , patrz czy turbo nie pada albo uszczelka pod glowica". Sprawdzilem ze tak powiem wizualnie co i jak. Przy zapalaniu na zimnym silniku parsknie bialym dymkiem (nie ma ciaglego kopcenia tylko takie chwilowe parskniecie przy zaskoku silnika). Podczas jazdy nic sie nie wylania. Jedyne co znajomy jechal za mna i sie przygladal, jak przeciagne do konca i przy koncowych obratach przy zmianie biegu pojawi sie leciutki czarno szarawy dymek , ktorego fakt znajomy powiedzial ze nawet ciezko dostrzec bo chwilka i sie rozmywa.Ogolnie moc wydaje mi się ze jest w porzadku podczas normlnej jazdy rzadnych bledow nie pokazuje. Więc mam pytanie czy warto się przejmowac czy narazie jezdzic póki co. Jakos na dniach postaram sie zrobic i wrzucic logi zobaczymy co tam wyjdzie. Jak myslicie?

[ Dodano: Wto 29 Wrz, 15 00:21 ]
    Wrzucam logi, jesli ktos moglby rzucić fachowym okiem bardzo bylbym wdzięczny

Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

• magal
    Classic
    • 2011
    • 7

Witam,
    Posiadam O2 RS z manualną skrzynią biegów.I dziś rano spotkała mnie nie miła przygoda. Odpaliłem samochód, próbuje wrzucić jedynkę a tu nie da rady. Jedyny bieg jaki wchodzi to 4. Z początku myślałem że mam 2,4,6 to mówię sobie, że jakoś się dotoczę. I na półsprzęgle jakoś ruszyłem ale później okazało się że jest tylko 4. Samo sprzęgło wygląda na to że działa bo udało mi się przemieścić. Macie szanowni forumowicze jakieś pomysły?
    Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
    Maciej

ps. przebieg skrzyni to około 200 tyś km. Do tej pory żadnych problemów.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zapraszam, jeśli nie znajdzie się chętny do pomocy.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• jarekbarcaaa
        Ambiente
        • 2013
        • 204

wyreguluj wodziki w skrzyni biegów -te pod maską

Komentarz

• magal
          Classic
          • 2011
          • 7

Dziękuję za rady i chęć pomocy.
          Dzisiaj zdemontowałem puszkę filtra powietrza i okazało się że jedno z cięgien (patrząc od przodu samochodu to to po prawej stronie), które jest zamontowane na plastikowej części mechanizmu wybierania spadło. Okazało się , że wyrobił się klin, wypustka (czy jak ją zwał) na tulejce na którą mocowane jest cięgno.
          Część już zamówiona, jutro ma być. 10 min roboty i samochód wraca do żywych.
          Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...